Appelsiini-kanelitryffelit  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

(noin 25 kpl)

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />250 g tummaa tai vaaleaa Fazer Blocksuklaata

0,75 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

70 g voita

1 appelsiini (yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori)

1 tl kanelia

 

Kuorrute:

100 g tummaa Fazer Blocksuklaata

 

Tee näin:

 

Tryffeli

Kuumenna kerma, kaneli ja sokeri kiehuvaksi. Lisää hienoksi rouhittu suklaa ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi, lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja pane kylmään. Kun suklaamassa on jähmettynyt, muotoile siitä palloja lämpimän palloraudan tai teelusikan avulla. Pane pallot kylmään jähmettymään kunnolla.

 

Kuorrute

Sulata tumma suklaa varovasti vesihauteessa. Kasta pallot sulaan suklaaseen. Anna pallojen jähmettyä voipaperin päällä.